Ny reiseblogg finner du her: blog.tarjei.net

Ny reiseblogg finner du her: blog.tarjei.net

Om bloggen

Denne reisebloggen varer fra 2011 til høst 2014. Tidligere reiser er blogget her, og nye finner du her: blog.tarjei.net.
Vil du til hovedsiden: www.tarjei.net.

Coffe Bay og Durban

Sør-AfrikaPosted by Tarjei Sunde 29 Apr, 2011 17:43:54

Coffe Bay

Vi overnattet paa Sugarlof Backpackers i Coffe Bay. Dette viste seg aa vaere drevet av en svaert "svenvende", men hyggelig, person med som vi ble paa fornavn paa etterhvert. Var rot fra start til mål, men Linda, som hun het, ordnet opp, og vi endte opp med aa ha privat hus ca 100 meter fra stranda til under 100 kr pr pers, saa vi endte med aa vaere svært fornøyd.

Bilde: Private huset vi overnattet på i Coffe Bay (Flere bilder fra Coffe Bay: galleri.tarjei.net)

Sugarlof backpackers er et rolig sted. Lenger borti gata var Coffe Shack og Bomvi Backpackers som var mer krutt i, og vi satt rundt baalet til langt paa natt sammen med de lokale. Ekstremt hyggelig.

Siden det ettvert kom en kaldfront innover paa tirsdag/ondag begynte det aa bli ekstreme bolger. Helt ekstremt vakkert, men ikke saa enkelt aa ha med aa gjore. Vi provde aa bade, men ble bare dratt utover. Jeg og Odd var egentlig litt redde for aa bli haimat, og leket som unger paa grunna, mens Olav laa hjemme med daarlig mage. Med andre ord ble det aldri sufring slik som planlagt.

På bilde: Kaldfronten og all lyn og torden / Coffe Bay fra sin beste side.

Durban

Torsdag morgen dro vi videre. Unna kaldfronten og kulde. Naa er vi i Durban. paa Nomade backpackers (midt i Durban). Durban er vakkert, men ogsaa svaert belastet for kriminalitet. Enkelte gater SKAL du ikke gaa i etter morket er fremme og generelt fraraades det aa bevege seg i de resterende gatene.

Nomads Backpackers i Durban. (Flere bilder herfra: galleri.tarjei.net)

Siden vi valgte aa ta en dag ekstra i Durban i dag, tok vi det litt ut i gaar, og tenkte aa stikke ut i Florida Road (som skal vaere et trygt og vennelig omraade) utpaa kvelden. Rett for vi skulle dra skjedde det en bilulykke rett utenfor Hostellet. Ida og jeg kom til stede rett etter ulykken og maatte hjelpe aa jekke opp bilen siden mannen laa med hode rett bak forhjulet. Ida brukte sine sykepleieregenskaper og hjalp mannen paa alle andre maater. Dette var en ganske skrekkslagen opplevelse, og satte en rask demper for kvelden. Men vi tror at pasienten er i livet. Haaper det, selv om han sannsynligvis var en "streetperson".

I dag var jeg og Ida i Durbans Botaniske hage på morgenen for å ete frokost. Etterpå har vi bare kost oss paa Golden lane, som er beskrivelsen paa Durbans fantastiske strender. Litt synd er det at heller ikke i dag fikk vi surfet. I dag blaaste det for lite vind. Enten for lite eller for mye. Irriterende.

På bilde: Botanisk hage og Golden Lane (Durbans fantastiske strand)

Haaper noen leser bloggen og at legger igjen kommentarer.

I morgen drar vi videre til Krugerparken for aa se paa lover og elefanter.

  • Comments(3)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Mary 03 May, 2011 16:13:00

Litt av noen opplevelser dere har på godt og vondt! Gleder meg til dere kommer hjem! Hilse Ida Merete fra meg.

Posted by jacob og karl 02 May, 2011 08:29:51

Hei Tarjei!

Vi på R6 riggen venter spent på bilder!?!?!?

Hvor blir de av !!! :)

Posted by Tone Mari 01 May, 2011 17:36:35

KJekt å lese bloggene deres:) Skal si turen til tider har vært dramatisk.....flaks at Ida var der med sine kunnskaper! Håper ikke episoden satt alt for dype spor... Her i Norge er det full sommer og vi kan sitte ute til langt på kvelden, deilig:) Blir godt å få mannen heim nå. God tur videre:) Hvor går ferden videre for deres del? HIls alle sammen!!!