Ny reiseblogg finner du her: blog.tarjei.net

Ny reiseblogg finner du her: blog.tarjei.net

Om bloggen

Denne reisebloggen varer fra 2011 til høst 2014. Tidligere reiser er blogget her, og nye finner du her: blog.tarjei.net.
Vil du til hovedsiden: www.tarjei.net.

St. Anton til Bardolino, Gardasjøen

ItaliaPosted by Tarjei Sunde 23 Aug, 2014 23:06:53
Ja, vi kom oss omsider av gårde fra St. Anton. Planlagt ankomst Gardasjøen var rundt 15:30, så tiden var på vår side. Kjøreruten vi valgte var den korteste, men tregeste, for å ha mest mulig power igjen ved ankomst Gardasjøen.

Vi tok av til veg 180. Landskapet var fantastisk. Akkurat på ett parti var det smalt, og svært bratt, og i det Ida våknet, etter å ha døset litt, kvakk ho til. Rett utenfor vinduet kunne ho ikke se bunn av dalen. Og et tynt lite autovern, med føttene festet på utiden av fjellsiden, gjorde ikke saken bedre. Og i mot oss kom biler med svære campingvogner. Her var det dårlig plass! Men fasinerende var det, og etter en liten stopp, kom Ida seg til hektene igjen, og vi kunne fortsette videre :)

Etter å ha kommet litt lenger ned begynte gårder med epler å dukke opp. Sinnsyke mengder med epler. Det var så mye epler at vi så oss nødt til å hjelpe de å plukke litt. Så litt før vi kom til Malles Venosta rygget vi ned en liten bakke. Bortgjemt mellom epletrærne lusket vi ut, og nappet med oss et par, før vi kjørte videre.

Men selv om turen gikk relativt greit så langt, var det værste i vente. Rett før vi skulle svinge inn på hovedvegen ned mot Gardaskjøne stoppet trafikken plutselig HELT opp. På påkjøringsrampen så vi i begge retninger at noe alvorlig var galt. Trafikken stod bom stille. Og samtlige personer befant seg på utsiden av bilen sin... Så det var tydelig at her hadde de stått lenge. Ekstremt lenge. Og det skulle ende med at vi også måtte gjøre. På de 32 milene vi kjørte fra St. Anton, endte gjennomsnittshastigheten på 27 km/t, selv om vi hadde ligget i marsfart de først 20 milene. På telefon litt senere skulle Odd Erlend klage over at han hadde mistet 2 1/2 time på veg til Firenze, men ble totalt slått av våre 4 timer stillestående kø på noe vi trodde skulle være Italias svar på den Tyske Autobanen.

Men altså 4 timer forsinket ankom vi Bardolino. Og for Teslainteresserte hadde vi da endt opp med et forbruk på 165 Wh/km, og 120 km rekkevidde igjen på tanken. Altså kunne vi ha kjørt alle de ca 50 milene fra St. Anton til Modena med fremdeles noen mil igjen på tanken. Imponerende :)


  • Comments(1)//blogg.tarjei.net/#post62