Ny reiseblogg finner du her: blog.tarjei.net

Ny reiseblogg finner du her: blog.tarjei.net

Om bloggen

Denne reisebloggen varer fra 2011 til høst 2014. Tidligere reiser er blogget her, og nye finner du her: blog.tarjei.net.
Vil du til hovedsiden: www.tarjei.net.

Hamburg til Gramschatzer Wald

TysklandPosted by Tarjei Sunde 21 Aug, 2014 22:42:55
Dette har vært dagen for å prøve ut hva Autobanen har å by på. Stort sett alt har gått på skinner hele veien, og vi lå langt foran skjemaet ved ankomst Hamburg. Men så startet Tyskland å vise seg fra sin verste side. Vi ble stående i 2 timer ekstra på Autobanen utenfor Hamburg. I løpet av 2 timer og et kvarter hadde vi kun kjørt 2,5 mil. Og dette var midt på dagen, utenfor den verste rushtrafikken. Det viste seg å være en liten innsnevring sør for Hamburg + helt sinnsykt mange vogntog som forårsaket det hele. Skulle trodd Hamburg City har mistet fullstendig grepet rundt sin egen infrastruktur...for dette så ut til å være daglig kost... Så får vi bare håpe tilbakeveien ikke er tilsvarende.

Uansett, når tiden var tapt, og vi var tilbake på gammel kjøreplan, trodde vi resten av Tyskland skulle bli plankekjøring. Men den gang ei. Rasteplassene manglet toalett som fungerte, og toaletter andre steder var ikke tilgjengelige fordi vi manglet kontanter. Uttak i butikk kunne du bare glemme. Så etter en rekke med besøk i skauen for å gjøre det nødvendige kom vi endelig til "Autostradaen"....trodde vi. Men for hvert forsøk på å få testet topphastigheten på bilen, kom vi enten til nye veiarbeid, eller en veistrekning med humpete betongunderlag fra 2.verdenskrig som skrek etter å bli skiftet. Så tanken om å cruise rundt i Tyskland i 200 km/t ble erstattet med noen få kortstrekker, og gjennomsnittshastigheten ble nesten lavere enn den vi hadde gjennom Sverige...

Men vi fikk testet litt, og både topphastighet og akselerasjon opp til full guffe ble gjennomført flere ganger.

Nå er vi i Gramschatzer Wald, har ladet opp batteriet, og lagt oss inn på hotell for natten.

I morgen drar vi videre til Gardasjøen, via St. Anton. Vi får håpe Østerrike og Italia viser seg fra en langt bedre side :)

Ruten til St. Anton er allerede plottet inn:  • Comments(2)//blogg.tarjei.net/#post60