Ny reiseblogg finner du her: blog.tarjei.net

Ny reiseblogg finner du her: blog.tarjei.net

Om bloggen

Denne reisebloggen varer fra 2011 til høst 2014. Tidligere reiser er blogget her, og nye finner du her: blog.tarjei.net.
Vil du til hovedsiden: www.tarjei.net.

Italia - Alba

ItaliaPosted by Tarjei Sunde 05 Apr, 2014 02:14:13
Denne helgeturenturen gikk til Piemonte, mat- og vindalen Langhe, med Barolo og Barbarescos vinmarker. Overnatting i Alba, omtalt som "Langhes hovedstad", og utreiser derfra til de forskjellige distriktene omkring. Dette er ca 2 timer sørvest for Milano.

Foto: Kartutsnitt, avstand fra Bergamo flyplass i Milano til Alba

Torsdag
Ankom hotell I Castelli. Etter en relativt lang flytur var hele reisefølget klar for mat. Mat skulle man tro var lett å finne kl 23 en torsdagskveld, i en by med over 30000 innbygg. Vi prøvde først hotellet, men de hadde selvfølgelig kun åpent mellom 19:30 og 22:30. Så her var det bare å komme seg inn til sentrum. Vi spurte i hotellresepsjonen hvor det var bra for en gruppe på 26 personer å få seg en matbil. "Joda, det er en pizzarestaurant 200 m borti veien". Dette var jo gode nyheter. Og man stoler jo på folk i en hotellresepsjon at de har litt oversikt over "tilbudet". Så vi gikk, alle sammen, bort til denne Pizzasjappa. Etter 200 m hadde vi ikke sett noen restaurant. Det vi hadde sett var en kebabsjappe som solgte pizzaer, med et par krakker ved vinduet....og ja, det var der han hadde ment. 26 personer bestille kebab i en bitteliten sjappe...Værre enn Bislett Kebab etter en tur på byen... Nei...dette var nok ikke helt stedet....så vi gikk videre.

Heldigvis fant vi tilslutt en veldig hyggelig kjeller, med et særdeles hyggelig personale, rett før de skulle stenge. Og her var vi veldig velkomne. Resten av byen var fullstendig forlatt. En pubeier vi gikk forbi kikket oss bare inn i øynene, og mens han noe fortumlet så 26 personer rett på utsiden, slo han bare av lyset i lokalet mens alle så på han. Her var det IKKE åpent :) Litt usikker på hva stedet vi endte opp med het, men enten var det Hostaria Museum Toch Snc eller så lå det dør til dør.


Fredag
Denne dagen skulle turen gå til en familidrevet går i Barolo distriktet, Cascina Adelaide.
Foto: Vinkjelleren på Cascina Adelaide (Foto: Tarjei)

Og som vil lærte av høvdingen som jobbet der (eller eide stedet, hvem vet), forklarte at de hadde 3 typer tønner. En liten, som du ser til høyre, en mellomstor, og en stor (5000 liter). En liten "fordampet" mye mer vin enn en stor tønne. En stor tønne kunne "fordampe" kanskje 2 glass i uken, men i denne tønnen var det veldig mye mer enn den minste. Allikevel "fordampet" det 1 glass i uken fra den minste, selv med mye mindre innhold. Så her var det viktig å velge riktig tønne til riktig bruk, ellers var det sløsing med innholdet.

Vi smakte på 5 typer, og fant vel ut at det var 2-3 som var virkelig gode. Karakterene sees på bildet over :)

Lørdag
Besøkte denne dagen markedet i Alba og San Lorenzo kirken.
Og senere på kvelden var det besøk i en liten familiedrevet vingård i Barbaresco, der vi skulle ha middag i vinkjelleren. Veldig fint sted, men utrolig kaldt i kjelleren. Så noe ubehagelig middag var det nok for mange, men opplevelsen var bra!


Som på det andre stedet kjøpte vi også her noen vinflasker for å ha med hjem. De hadde en god smak. Litt synd at man ikke kan bestille disse vinene, siden det kun produserte vin til "eget bruk". Det vil si besøkende og seg selv.


Søndag
Da gikk turen til vinområdet Monferrato. Her er det hovedsaklig produksjon av "sprudlevin". Vårt besøk gikk til en fantastisk vinkjeller, som også står på UNESCO sin verdensarveliste. Kjelleren var enorm. Når man trodde man hadde vært igjennom hele, var det minst 3 ganger så mye igjen. Og det var områdene vi slapp inn på. Kjelleren var nok større enn det også.
  • Comments(0)//blogg.tarjei.net/#post54