Ny reiseblogg finner du her: blog.tarjei.net

Ny reiseblogg finner du her: blog.tarjei.net

Om bloggen

Denne reisebloggen varer fra 2011 til høst 2014. Tidligere reiser er blogget her, og nye finner du her: blog.tarjei.net.
Vil du til hovedsiden: www.tarjei.net.

Bwindi, og deretter Boyoona Amagara (Lake Bunyonyi)

UgandaPosted by Tarjei Sunde 01 Feb, 2014 18:50:15
Flere av de vi møtte på turen anbefalte oss å dra innom Lake Bunyonyi. Det samme sa Lonely Planet. Så dette var siste reisemålet før vi skulle over grensen til Rwanda. Men først, Gorillasafari

Kampala - Bwindi: Transportetappe
Vi hadde egen sjåfør i 3 dager. Dro fra Kampala, og skulle bli kjørt til grensen av Rwanda på dag 3. Alt startet perfekt. Vi ble hentet til avtalt tid på Red Chili Hideaway, og etter halve dagen var alt i skjønneste orden. Men plutselig kom det et smell fra bilen. Vi trodde alle det kanskje var noe galt, for det dryppet litt fra undersiden, men håpet på det beste, at det kun var en vannflaske vi hadde kjørt over, og fortsatte noen km til. Opp en bratt bakke ble det værre. Røyk/damp veltet inn i bilen (og på utsiden). Her var det bare å stoppe umiddelbart.

...og her ble vi stående i 2 timer.

Synd jeg ikke har bilder av det, men senere på kvelden fikk vi 2 stopp til langs veien, i mørket. Sjåføren mente dette ikke var særlig trygt, og virket litt stresset. Vi brukte siste skvettene av drikkevann vi hadde igjen for å komme over siste fjelltopp. Alle stod med hver sin mobiltelefon for å lyse opp mens sjåføren virret rundt motoren for å finne en løsning. 2 menn kom sjanglende forbi. Ingen gatelys. Bekmørkt.

Bwindi: Gorillasafari
Vi stod opp før det var lyst om morgenen. Dro vel mellom 06 og 07 engang. Vår guide, som tidligere på reisen hadde fått motorstopp, hadde fått tak i alternativ transport. En liten Toyota Corona. Pussig valg tenkte vi. Riktig valg tenkte kanskje de...men veiene var vedlikeholdt for en Toyota Landcruiser.


Vel fremme (utrolig nok) tok det ca 1 times venting før vi skulle gå avsted. Vi slapp heldigvis å gå i en stor gruppe, og endte faktisk med kun oss tre + 4-5 guider. Fra kl 09:00 til 14:00 skulle vi (eller de da...) gjøre alt for å funne Gorillaene. I værste fall kunne man ende med å gå ned igjen kl 14:00, uten å sett en eneste en. Dette var siste frist. Kl 14 MÅTTE vi ned igjen. Halve summen på 500 dollar kunne vi da få igjen hvis vi ikke hadde sette en eneste gorilla. Så her var det best å finne de!!! :)

Turen var sagt å være veldig tung. Noen hadde gitt opp halvveis. Noen hadde ødelagt ferien etterpå. Dette kom til å bli tungt. Men halvveis oppi lia var det guiden vår som slet. "Vi får stoppe litt, så dere får igjen pusten", sa ho. Vi merket ingenting. Men etter 45 min gange fant vi de (ekstremt raskt!), og resten sies mer med bilder enn ord:


Vi stod litt nærme den ene gangen, og et råtten 2 meters tre, holdt på å treffe Olav og Harald i hodet når gorillasjefen ble litt sint og veltet det mot oss.

Dette var høydepunktet på turen, og det desidert dyreste på turen. 500 dollar kun for adgang til parken, og 500 dollar for overnatting og reise mellom byene. De siste 500 dollarene kunne man i utgangspunktet sluppet, men siden ikke Bwindi Park svarte på e-post, var det også umulig å betale adgangen på annen måte enn via et reisebyrå. Ubrukelig!

Boyoona Amagara (Lake Bunyonyi)
Dette er en øy, midt i en innsjø, på grensen til Rwanda. Et bortgjemt sted. Et øde sted. Et rolig sted. Et sted nesten uten strøm. Men duverden, så vakkert. Ikke reis hit med ønske om at det skal være full party. Ta med en god bok, en kortstokk, og kjøp deg noe i baren. Og ta en båttur til pygmeene på fastlandet. Herlig!  • Comments(0)//blogg.tarjei.net/#post49