Ny reiseblogg finner du her: blog.tarjei.net

Ny reiseblogg finner du her: blog.tarjei.net

Om bloggen

Denne reisebloggen varer fra 2011 til høst 2014. Tidligere reiser er blogget her, og nye finner du her: blog.tarjei.net.
Vil du til hovedsiden: www.tarjei.net.

Jinja / Nile River Explorer Camp

UgandaPosted by Tarjei Sunde 27 Jan, 2014 10:46:50
Etter en noe søvnløs natt i Entebbe dro vi direkte til Jinja, raftinghovedstaden i Uganda. Kjøreturen gjennom Kampala tok ekstremt lang tid, hele 3 timer bare på de 5 første milene. Heldigvis hadde vi egen sjåfør, og god plass i bilen. Harald sov provoserende nok mye av turen som vanlig......mens jeg og Olav såvidt klarte å duppe av noen sekunder. Noen sovner overalt. Men vi kom frem og fikk booket tur ned Nilens brutale stryk når vi kom frem, og ett av turens høydepunkt var et faktum. Heldagstur ned Nilen!

Nile River Explorers
Det er to steder langs elven som anbefales for både overnatting og Rafting. Enten Adrift eller Nile River Explorers. Prisen er ca det samme (høy, som alt annet som driftes av store turistattraksjoner i Afrika). Vi dro, litt tilfeldig, til Nile River Explorers. Her var det ikke ledig, men vi hoppet av, og startet som vanlig på runden for sjekk av overnattingssteder. Som regel går det fort, og det gjorde det denne gangen også. Vi booket oss inn 2 netter på Eden Rock Resorts til 35 dollar / natt per pers. Relativt dyrt, men fint, og litt unna støyen fra Nilen River Explorers, der det var fest utover natta. De neste nettene overnattet vi til 12 dollar per pers på Nile River Exploreres.

Foto: Eden Rock Resorts (Foto: Olav / Tarjei)Bilde: Lokalbefolkningen ved Jinja / Nilen River Explorers (Foto: Olav / Harald)

Flaggermusen
Historien om flaggermusen bør vel også vies litt plass. Vi ble lettere sjokkert når vi så en flaggermus i taket der vi skulle sove, men greit nok siden det var rett over senga til Olav, og vi visste at Olav var første byttet hvis den skulle angripe. Olav er også et lett bytte, og ville nok underholdt flaggermusa hele natta, så her var det bare å ta det med ro. Og det gjorde vi også. Olav våknet til og med opp neste morgen uten så mye som en skramme. Vi så ikke mer til flaggermusen, og tenkte ikke mer på det, før vi kom tilbake på kvelden.

Og tilfeldigvis, før vi skulle ut på kvelden, lå det vakreste man kunne tenke seg på gulvet. En halvspist flaggermus uten hue. Vakkert. Og i følge lokalbefolkningen var denne spist av en stor rotte i løpet av nattea..ja, i løpet av natta...Olav kunne kose seg med tanken om at en rotte hadde kost seg med det festmåltidet rett ved siden av sengen hans natten før!


Rafting på Nilen
Pris: 125 dollar / pers for en hel dags tur, inkludert alt
Nilen her er kjent for sine "Grad 5" stryk, noe som i praksis betyr stor fare. Så med litt blandede følelser hoppet vi i båten etter en svært klar leksjon fra vår reiseleder om hva vi stod ovenfor. "HOLD ON, SIT DOWN, DON'T KILL YOUR FRIEND WITH THE PADDEL, AND STAY AWAY FROM THE CROCODILE!".I løpet av turen tippet vi rundt to ganger, og den ene gangen oppdaget vi plutselig at Harald var borte. Egentlig litt lettet fortsatte vi videre nedover, men plutselig dukket Harald opp igjen fra intet.Han hadde blir reddet av sikkerhetsgutta i kajakker. Stakkars gutt. En stor ripe i stoltheten var et faktum! En kjempetur som anbefales alle å oppleve. Og vi er like hele alle mann. Og det skal sies, RaftAfrica tok sikkerheten på alvor, og de har aldri opplevd noen store ulykker så lenge de har holdt på. Betryggende.

I morgen drar vi i til Kampala igjen, og booker oss inn på Red Chilli Hideaway frem til avreise Bwindi.  • Comments(1)//blogg.tarjei.net/#post47