Ny reiseblogg finner du her: blog.tarjei.net

Ny reiseblogg finner du her: blog.tarjei.net

Om bloggen

Denne reisebloggen varer fra 2011 til høst 2014. Tidligere reiser er blogget her, og nye finner du her: blog.tarjei.net.
Vil du til hovedsiden: www.tarjei.net.

Tunisia (10-17.09.2011)

TunisiaPosted by Tarjei Sunde 17 Sep, 2011 22:11:07

Akkurat tilbake fra en ukes ferie med "All Inclusive" på Palm Beach Club Hotell, Hammamet.

For å se reiseruta, se her.

Bilder, se her.

Erfaringer fra andre:
Etter behov for litt avveksling dro vi ned til Hammamet i Tunisia med litt blandede forventninger. Hotellet vi skulle bo på har fått noen dårlige kommentarer på TripAdvisor.com + at folk har ekstremt forskjellige meninger om hvordan landet er.

Men alle kan ta feil, og det viste seg (i hvert fall etter min mening), at heldigvis så stemte ikke det så mye av de negative kommentarene. Men det kan jo ha noe med at de som har hatt dårlige opplevelser har hatt veldig høye (alt for høye?) forventninger. Angående hotellet vårt ble det klaget på at man ikke fikk velkomstdrink når man kom, at sengene var harde, at personalet var negative, stygge rom ++. Men altså, standarden var alle tiders, personalet var variabelt som alle andre steder, og det gjaldt som vanlig å premiere de som var hyggelige. Og med litt tips underveis til disse, så ble oppholdet mer enn godt nok!

Restauranten:
Litt pussig var det å ete mat på restauranten med fullt av katter rundt beina. Dette var, i følge de som jobbet der, noe franskmenn satte pris på, noe som viste seg å stemme, for de koset og klemmet de mens kattene hoppet opp i stolene og på bordet. Heldigvis plaget de ikke oss for mye. Og maten var ganske så bra, selv om man går litt lei av all den forskjellige maten.

Mat ble servert 3 ganger om dagen, mens kaffe og kaker ble servert innimellom i baren. Baren var åpen 10-23 hver dag, og serverte kaldt dispenservann, øl, vin, drinker og brus. Veldig ubrukelig var det at baren nede ved stranda ikke var en del av "All Inclusive". Merkelig mtp at det er stikk motsatt av hvordan det er på noen hoteller i Egypt.

Underholdning / Aktiviteter
Hotellet hadde også underholdning hver kveld. Lotteri, bingo, teater, osv, men det meste foregikk på fransk...og det skjønte jo ikke vi bæret av. Så man bør merke seg at dette er et "Fransk/Tysk" hotell.

Rett bortenfor hotellet var det også mulighet til å leie vannscooter, henge i fallskjerm ++. Man kunne også leie ATV/Quad/4-hjuling for en grei penge.

Rom
Det var anbefalt å låse verdisaker i låsbare skap ved respesjonen. Disse var alt for små, og det var ingen poeng i å bruke det. Men vi opplevde ikke noe problem i det hele tatt med å ha alt liggende på rommet. De burde hatt låsbare skap på rommet. Samme med et kjøleskap. Men romma hadde AirCondition som fungerte utmerket, så alt i alt veldig bra.

Beliggenhet:

Hotellet lå ca 130 km fra flyplassen og en liten taxitur unna "Gamle Hammamet". Litt mer tungvindt var det å komme seg til Yasmine Hammamet (Nye Hammaet). Det tok ca 20 min i tax (Ca 10 km). Så det ble bare noen få turer dit. Mao ble vi litt isolerte på hotellet, men nå var ikke formålet å dra rundt omkring heller da, spesielt når hver dag lå på mellom 25 og 35 grader, og strålende sol.

Pengenivå:
Hele turen ble bestilt på solfaktor.no, så turen ble ganske billig. Ca 3400 kr for alt. Dvs fly, overnatting, frokost, lunsj, middag og alt drikke inntil.
1 TD (Tunisisk Dinar) = Ca 4 kr
- Middag ute: Ca 10 TD
- Øl på restaurant ca 2-3 TD (De fleste butikker og restauranter selger ikke alkoholholdig drikke)
- Øl på hotellethotellet: 4 TD (0,33)
- Taxi 10 km: Ca 10-15 TD (avhengig av tid på døgnet)
- Leie Vann-jet i 10 min: 40 TD
- Fallskjerm etter båt: 30 TD for 1 pers / 50 TD for 2 stk
- ATV i 3 timer, inkl leskende drikke underveis: 40-60 TD (variert mye)
- Leie av hånkle på hotellet: 5 TD/stk + 5 TD/stk i depositum

  • Comments(0)//blogg.tarjei.net/#post6