Ny reiseblogg finner du her: blog.tarjei.net

Ny reiseblogg finner du her: blog.tarjei.net

Om bloggen

Denne reisebloggen varer fra 2011 til høst 2014. Tidligere reiser er blogget her, og nye finner du her: blog.tarjei.net.
Vil du til hovedsiden: www.tarjei.net.

Hamburg

TysklandPosted by Tarjei Sunde 31 Aug, 2014 00:55:17
"One night in Hamburg"....ja, en overnatting som skulle gå greit ble ikke helt som planlagt. Hovedutfordringen ble, litt overraskende, lading av bil. Tesla's Supercharger var, som vi visste, sperret utenfor åpningstidene...og greit nok var nå det. Men når de hurtigladerne som Vattenfall og RWA hadde satt opp heller ikke fungerte, ble vi litt mer stresset. RWA sine ladepunkter var tross alt den "sikre" måten å lade på her i Hamburg, men når de har låst alle ladestasjonene inne på avsperrede parkeringsplasser er det jo helt sjanseløse.

Men greit nok, vi finner jo alltid en løsning, så antok at dette var et problem det var mulig å overleve....men på veg inn til byen klarte vi å kjøre for fort i fotoboks. Litt for fort i 30 sonen. Penger ut av vindu der.... og etter et par timers leting fant vi et av de dyreste hotellene i byen (Radisson Blu), som var eneste hotellet med nok strøm til videre kjøring og ledige rom (pga festival var nesten alle hotell opptatt). Da vi trodde at Radisson sitt "edruelige" forslag til sted å spise skulle redde kvelden ble vi igjen styrt til ett av de dyreste stedene i byen. Siden det var seint, og vi var svært sultne, var også dette eneste utvei.

Så "one night in Hamburg" er erfaringsmessig en svært dyr opplevelse...men for all del, man får nå noe igjen for pengene, så det var også svært bra opplevelse.

Vi takker for at Tyskland, selv om det ble dyrt, har vist seg å være bedre enn det var på vegen nedover. Norge neste.

Over og ut fra Hamburg.

  • Comments(1)//blogg.tarjei.net/#post69

Hamburg til Gramschatzer Wald

TysklandPosted by Tarjei Sunde 21 Aug, 2014 22:42:55
Dette har vært dagen for å prøve ut hva Autobanen har å by på. Stort sett alt har gått på skinner hele veien, og vi lå langt foran skjemaet ved ankomst Hamburg. Men så startet Tyskland å vise seg fra sin verste side. Vi ble stående i 2 timer ekstra på Autobanen utenfor Hamburg. I løpet av 2 timer og et kvarter hadde vi kun kjørt 2,5 mil. Og dette var midt på dagen, utenfor den verste rushtrafikken. Det viste seg å være en liten innsnevring sør for Hamburg + helt sinnsykt mange vogntog som forårsaket det hele. Skulle trodd Hamburg City har mistet fullstendig grepet rundt sin egen infrastruktur...for dette så ut til å være daglig kost... Så får vi bare håpe tilbakeveien ikke er tilsvarende.

Uansett, når tiden var tapt, og vi var tilbake på gammel kjøreplan, trodde vi resten av Tyskland skulle bli plankekjøring. Men den gang ei. Rasteplassene manglet toalett som fungerte, og toaletter andre steder var ikke tilgjengelige fordi vi manglet kontanter. Uttak i butikk kunne du bare glemme. Så etter en rekke med besøk i skauen for å gjøre det nødvendige kom vi endelig til "Autostradaen"....trodde vi. Men for hvert forsøk på å få testet topphastigheten på bilen, kom vi enten til nye veiarbeid, eller en veistrekning med humpete betongunderlag fra 2.verdenskrig som skrek etter å bli skiftet. Så tanken om å cruise rundt i Tyskland i 200 km/t ble erstattet med noen få kortstrekker, og gjennomsnittshastigheten ble nesten lavere enn den vi hadde gjennom Sverige...

Men vi fikk testet litt, og både topphastighet og akselerasjon opp til full guffe ble gjennomført flere ganger.

Nå er vi i Gramschatzer Wald, har ladet opp batteriet, og lagt oss inn på hotell for natten.

I morgen drar vi videre til Gardasjøen, via St. Anton. Vi får håpe Østerrike og Italia viser seg fra en langt bedre side :)

Ruten til St. Anton er allerede plottet inn:  • Comments(2)//blogg.tarjei.net/#post60

Hamburg

TysklandPosted by Tarjei Sunde 21 Aug, 2014 12:17:16
Da har vi ladet en time I Hamburg, spist lunsj, og drar nå videre.
  • Comments(0)//blogg.tarjei.net/#post59