Ny reiseblogg finner du her: blog.tarjei.net

Ny reiseblogg finner du her: blog.tarjei.net

Om bloggen

Denne reisebloggen varer fra 2011 til høst 2014. Tidligere reiser er blogget her, og nye finner du her: blog.tarjei.net.
Vil du til hovedsiden: www.tarjei.net.

Löddeköpinge - Middelfart

DanmarkPosted by Tarjei Sunde 21 Aug, 2014 07:46:12
Dagen i går endte litt utenfor planen. Campingplassen vi tenkte å campe tok ikke telefonen, og hotellet i Löddekopinge hadde fullt. Når vi kom til capingstedet var det heller ingen tegn på liv. Her har sommeren gått over til vinterdvale. Men vi fikk til noen timers søvn i bilen, og satset heller på å få skikkelig ut av neste dag.

Tesla Supercharger Löddeköpinge

Nå har vi ladet ferdig i Middelfart og drar videre til Hamburg. 76 kWh på tanken og 255 km kjørevei. Det bør være grei skuring, selv med høy hastighet (140-150 km/t).  • Comments(0)//blogg.tarjei.net/#post58

Danmark - Århus og København

DanmarkPosted by Tarjei Sunde 17 Jul, 2013 14:31:48
Oppsummering: To dager i Århus og to dager i København. Overnattet på Blommenhaven Camping (370 DKK første natt /270 DKK natt 2) i Århus og Cabinn Scandinavia Hotel i København (720 kr/natt for 2 personer).

Kjørerute kan du se her.
Bilder fra turen kan du se her.

Stikkord: White Elephant, Blommenhaven Camping, Kristiania, Nimat Spa, Hotel Kong Arthur, Cabinn, Nyhavn, Københavns Cykelbørs (75 DKK/dag for sykkelleie), Bilferie, 130 km/t i Danmark og 120 km/t i Sverige

Kl 05:00 dro jeg og Ida fra Oslo for å rekke ferja fra Larvik - Hirtshals kl 08:00. Måtte være en time før avgang. Turen over tok vi med Color Line og båten Super Speed. Selv om navnet skal tilsi at ting går ekstremt fort så tok turen 3 timer og 45 minutter. Forsåvidt ganske greit, men på en båt som det, med lite underholdning ombord, bør man absolutt booke seg inn på en flystol med underholdsningsskjerm.

Århus
Kl 14 var vi fremme på Blommenhaven Camping og en time etterpå var teltet til ida oppe.


Odd Erlend og Tone Mari hadde kommet litt før, så det var bare å komme seg inn til byen. Uheldigvis var temperaturen i Danmark ganske kjølig når vi var i byen, noe som var litt synd siden det er ganske fine uterestuaranter langs kanalen som går inne i byen. Men hovedsakelig er inntrykket at Århus er en shoppingby. Og ganske bra shoppingby. I tillegg er det Latinerbyen som er sjarmerende.

København
For all del, lei deg en sykkel her! Dette er sykkelens by. Kjører du bli er det du som er redd for å bli syklet ned, i stede for slik det er i Oslo, der det er motsatt. Torvhallen er litt som mathallen i Oslo, og bør oppleves. I tillegg er det de 4-6 gågatene i sentrum + Nyhaven som bør ofres litt tid. Sitt gjerne på bryggekanten og ta deg en øl eller to. Det er det mange andre som gør.


Nimat Spa på Hotel Kong Arthur (København)
På dag 2 i København havnet vi på Nimat Spa. En av Danmarks mest anerkjente Spastedene i Danmark i følge de selv. Sauna, Dampbad, Steambad, ++. Ida hadde virkelig funnet paradis på jord :)

Christiania (København)
Her selges det hasj over disk. Folk som vandrer rundt er tydelig åpne for å prøve noe nytt. Sannsynligvis ikke området å dra alene til sent en lørdag kveld :) MÅ oppleves! :)

De som bor der lever et litt alternativt liv. Barna blir nok litt vel liberale mtp at de leker rundt foreldrene sine som damper fra hasjrøyken sin. Litt lenger borte sitter et par personer med store ølmager og hode på skakke, mens de prøver å holde fast i en halvdau øl. De smiler skjevt bort på den ene ungen. Et idyllisk familieliv?

Husene ser litt falleferdige ut, men de fleste har en liten blomsterhage på utsiden. En stressless står gjerne på utsiden av utgangsdøra. På alle gatehjørner er det store skilt der det står "No photo". Jeg tok et par bilder, men ble litt nervøs da to stk begynte å følge etter, og lot det være med de to.

Det er tydelig at turister har funnet stedet. Det er ganske mange ungdommer, rundt 18-20 år, der. De prøver å se kule ut. Står ved bodene og prøver å velge den beste hasjen. Innerst, ned mot vannet, er torg "Nemo" der enda flere boder er samlet. Litt organisert må det være, de driver jo tross alt butikk.


Turen hjem tok vi via Sverige. Og det gikk fort. Tok ca 6 timer + pause fra København til Oslo. Selv om det er kortere til Bergen kan vi ikke akkurat skryte av at det går like fort i Norge...  • Comments(0)//blogg.tarjei.net/#post39